Sök resa
Sydenferie med SOLFAKTOR

Sydenferie med SOLFAKTOR

Nå er det 60 år siden det første propellflyet lettet fra Fornebu, med 35 solhungrige (og rike!) nordmenn på vei mot Syden! Flyturen tok syv timer, og etter et kort stopp i Genève landet de på Mallorca.

Hvor er Syden? Begrepet «Syden» er et særnorsk ord og kan vanskelig oversettes til andre språk. I følge Bokmålsordboka kan Syden defineres som sørlige land og strøk, særlig Middelhavslandene. De første Sydenturene fra Norge gikk for det meste til Spania. Costa del Sol, solkysten omkring Malaga, var svært populært. Likeså Mallorca, Kanariøyene og etterhvert italienske ferieklassikere på Sardinia og i nord-Italia. I nyere tid utelukker ikke en Sydenferie reisemål som f.eks. Egypt, Thailand, Marokko, Bulgaria og Kapp Verde. Selv om Syden ikke er et egennavn så skal det skrives med stor forbokstav.

Vi i SOLFAKTOR er gode på Syden. Vår første pakkereise til Syden ble booket i 2003, til Gran Canaria, en øy som fremdeles er et av våre mestselgende reisemål. Vi har i tillegg et stort utvalg reisemål i og rundt Middelhavet, i tillegg til eksotiske reisemål som Thailand og Bali, Florida, Dubai og Marokko.

Nedenfor ser du et utvalg av våre tilbud til Syden. Klikk på ønsket reisemål for å se flere avganger og finne en reise som passer dine kriterier.

Syden     nätter     Se mer
Kreta     nätter     Se mer
Rhodos     nätter     Se mer
Gran Canaria     nätter     Se mer
Lanzarote     nätter     Se mer
Tenerife     nätter     Se mer
Fuerteventura     nätter     Se mer
Burgaskysten     nätter     Se mer
Malta     nätter     Se mer
Nice     nätter     Se mer
Kroatia     nätter     Se mer
Alanya     nätter     Se mer
Kos     nätter     Se mer
Mallorca     nätter     Se mer
Korfu     nätter     Se mer
Algarve     nätter     Se mer
Kypros     nätter     Se mer
Izmir     nätter     Se mer
Costa del Sol     nätter     Se mer
Thailand     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer
Florida     nätter     Se mer